कुन तत्त्वले गर्दा के हुन्छः
••••••••••••••• ••••••••••
► अमलामा कडापन ••• टेनिन
► बदाममा तितोपन ••• एमाइलेडिन
► मेवामा पहेलो रङ ••• केरिक्जेन्थिन
► खुर्सानीमा पिरो ••• केप्साइसिन
► खुर्सानीमा रातो रङ ••• केप्सेनथिन
► काँक्रामा तितोपन ••• कुकुर बिटेसिन
► करेलामा तितोपन ••• मेमोर्डिकोसाइट
► टमाटरमा रातो रङ ••• लाइकोपिन
► प्याजमा रातो रङ ••• एन्थोसाइनिन
► प्याजमा पहेलो रङ ••• क्वेरसिटीन
► बेसारमा पहेलो रङ ••• कुरकुमिन
► गाजरमा रातो रङ ••• केरोटिन
► बेलमा तितोपन ••• मार्मोलोत्सिन
► मरिचमा गन्ध •••• ओलिमोरेसिन
► मूलामा तीखापन ••• आइसोसाइनेट
► आलुमा हरियो रङ ••• सोलेनिन
► गाजरमा रातो रङ ••• एन्थोसायनिन
► सलगममा पिरोपन ••• कैल्शियम आँक्सलेट
► तेलहनको तेलमा पहेलो रङ ••• कैराटिनाइज्ड
••••.•••••••.•• •••••••.••••••• •.•••••
#U_T_R
•••••••••••••••
► अमलामा कडापन ••• टेनिन
► बदाममा तितोपन ••• एमाइलेडिन
► मेवामा पहेलो रङ ••• केरिक्जेन्थिन
► खुर्सानीमा पिरो ••• केप्साइसिन
► खुर्सानीमा रातो रङ ••• केप्सेनथिन
► काँक्रामा तितोपन ••• कुकुर बिटेसिन
► करेलामा तितोपन ••• मेमोर्डिकोसाइट
► टमाटरमा रातो रङ ••• लाइकोपिन
► प्याजमा रातो रङ ••• एन्थोसाइनिन
► प्याजमा पहेलो रङ ••• क्वेरसिटीन
► बेसारमा पहेलो रङ ••• कुरकुमिन
► गाजरमा रातो रङ ••• केरोटिन
► बेलमा तितोपन ••• मार्मोलोत्सिन
► मरिचमा गन्ध •••• ओलिमोरेसिन
► मूलामा तीखापन ••• आइसोसाइनेट
► आलुमा हरियो रङ ••• सोलेनिन
► गाजरमा रातो रङ ••• एन्थोसायनिन
► सलगममा पिरोपन ••• कैल्शियम आँक्सलेट
► तेलहनको तेलमा पहेलो रङ ••• कैराटिनाइज्ड
••••.•••••••.••
#U_T_R
Comments
Post a Comment